Integritetspolicy

Glannas integritetspolicy

Golden retriever Gösta på hög stubbe

Vilka vi är:

Webbplatsadresser:

https://butik.glanna.se
https://glanna.se
https://elisso.se

Företag:

Elisso AB
Statyvägen 19
724 71 Västerås

Org.nr: 556873-3504

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför

Vi samlar in och behandlar endast de personuppgifter som krävs för att du i egenskap av kund ska kunna genomföra köp av våra varor och tjänster. Vi sparar olika uppgifter beroende på om du är kund till oss eller om du endast är besökare av webbplatserna.

Är du kund så sparar vi:

  • Namn och identifikationsnummer (person- eller organisationsnummer)
  • Adress
  • Telefonnummer och e-postadress
  • Betalningsuppgifter
  • Kundnummer
  • IP-adress och information om din användning

Dessa uppgifter sparas i 10 år enligt bokföringslagen.

Är du besökare på webbplatserna sparar vi:

  • Cookie-filer (se nedan)
  • Namn och e-postadress om du väljer att kommentera, recensera eller prenumerera på vårt nyhetsbrev (se nedan)
  • Namn, telefonnummer, e-postadress och kommentarer om du kontaktar oss via vårt kontaktformulär (se nedan)
Springande Golden retriever Gösta
Huskatten Piffi

Vilka vi delar din data med

Vi säljer och hyr inte ut dina personuppgifter till någon tredje part.

Generellt sett är de tredjepartstjänster vi använder endast till för att samla in och behandla information som behövs för att tillåta dem att leverera de tjänster som vi har anlitat dem för.

Dessa leverantörer är:

  • Tjänsteleverantörer som tillgodoser IT-, system- och administrationstjänster
  • Professionella rådgivare i form av jurist, bank, revisor och försäkringsbolag och myndigheter där det finns gällande lagkrav
  • Leverantörer och speditörer i samband med leveranser
  • Tryckerier kan få dina adressuppgifter för tryck av dina adressuppgifter vid utskick av postala kunderbjudanden
  • Organisationer som kreditupplysningsföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran
  • Dessutom överförs uppgifter om ditt besök på våra webbsidor till Google i USA genom Google Analytics, uppgifter om skyddsåtgärder finns på support.google.com (se avsnittet om Cookies)
  • Även Facebook får information från dessa cookies, endast i syfte för att de kunna bygga relevanta målgrupper, så kallade Facebook-pixlar (se https://www.facebook.com)

Vi kan komma att dela din information till en potentiell köpare eller säljare om vi säljer eller köper verksamhet eller tillgångar. Vid ett förvärv av Elisso AB eller dess tillgångar kan dina personuppgifter komma att överföras till tredje part.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du skriver en recension kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns eller så länge som aktuellt artikelnummer finns i vårt lagerregister.

Övriga personuppgifter sparas så länge det är nödvändigt för det syfte där personuppgifterna först samlades in, inklusive det som krävs enligt gällande lagar och regler (t.ex. bokföringslagen).

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Hunden Aksel med sin favorit filt
En Mainecoone katt

Hur vi skyddar din information

Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att säkerställa att vi inte tappar bort, felaktigt använder, ger tillgång till, avslöjar, ändrar eller förstör dina personuppgifter. I tillägg hanteras dina personuppgifter endast av anställda, leverantörer och tredjepartstjänster där det finns ett nödvändigt behov. De är knutna till ett sekretessavtal och kommer endast hantera dina personuppgifter efter instruktioner från oss.

Om det, trots våra försiktighetsåtgärder, skulle ske någon form av intrång som påverkar dina personuppgifter kommer vi att meddela dig och aktuell myndighet när vi har en laglig skyldighet att göra det.

Tredjepartssidor

Vår webbplats kan innehålla länkar till tredjepartssidor, plug-ins och applikationer. När du klickar på länkar eller godkänner tillägg kan det göra att du godkänner att tredjepartstjänster samlar in och delar dina personuppgifter. Vi kontrollerar inte dessa tredjepartstjänster och är inte ansvariga för de integritetspolicys som gäller för andra sajter. Därför uppmanar vi dig att läsa integritetspolicys på andra sajter som du besöker.

Kommentarer

När du som besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt din ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

Kommentarer från besökare kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Nyhetsbrev

Som kund kommer du att få vårt nyhetsbrev. Du kan också själv välja att prenumerera på detta.

Där sparar vi ditt namn och din e-postadress. Dessa sparas endast i vårt program som hanterar nyhetsbrev. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbreven genom att klicka på en länk i slutet av varje nyhetsbrev.

Kontaktformulär

Om du kontaktar oss via ett kontaktformulär samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt ditt namn och e-postadress.

Dragkamp med leksaksorm- hundaktivering
Svart-vita katten Tessan

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Cookies är små textfiler som skickas till din dator via webbläsaren när du besöker en webbplats. Deras funktion är att samla information om hur en besökare använder en webbplats, ofta för att kunna erbjuda anpassat innehåll.

Vi vill leverera en så bra upplevelse som möjligt för våra besökare av webbplatsen. Vi vill, bland annat, kunna presentera skräddarsydda lösningar och fördjupad information, anpassade till varje person som använder hemsidan. För att vi skall kunna göra det spårar vi hur besökare klickar runt och hur man använder webbplatsen. Det gör att vi senare kan ge förslag på vidare läsning inom det specifika ämnet eller relaterade områden.

Cookies spåras med hjälp av trackers, med olika syften. I vårt fall handlar det enbart om att erbjuda besökaren en skräddarsydd upplevelse av vårt utbud.

Det går självklart att använda vår webbplats utan att låta oss lagra cookies. Då blir upplevelsen dock inte lika personlig som den är tänkt att vara. En del föredrar att inte använda cookies. I de flesta webbläsare kan du därför välja själv hur cookies ska hanteras.

I vissa webbläsare begränsas eller raderas cookies. Därför rekommenderar vi att du granskar inställningarna för cookies och annonser. I vissa webbläsare får du mer exakt kontroll i och med att du kan ange regler för hur cookies ska hanteras på olika webbplatser. Det innebär att du kan ange att cookies endast ska tillåtas från webbplatser som du litar på.

Om du lämnar en kommentar eller recension på våra webbplatser kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på våra webbplatser kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Astra, hund Cão da Serra da Estrela
Kattungar Stina och Piffi

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vår kontaktinformation

Telefon (vardagar): 070- 347 93 04
e-post: butik@glanna.se

Varukorg
Scroll to Top
Independently verified
48 recensioner